Monday, June 6, 2011

Ouchh

assalamualaikum 

USAH LEKAS MENJATUHKAN HUKUM

Kenapa tiba – tiba aku bercerita pasal hukum – hakam ? Tajuk ini bukan seperti yang korang bayangkan dalam kepala otak .Harap maklum .Aku bukan ustazah atau cikgu dan sama sekali bukan para ulama yang terkemuka .Saya hanyalah budak sekolah yang rabun HAHA .


J U V A N A * screaaaaamm !


Yesss .Drama 13 episod yang disiarkan di TV3 setiap Isnin ,pukul9 malam * promote .Membariskan bintang – bintang baru Zahiril Adzim ,Johan As’ari ,Shazwan Zulkifli ,Wan Atiqa Farhana ,Adam Shah ,Khairul Mohamed ,Syukri Yahaya ,Riki Rikando ,Idzham Ismail dan ramai lagi .Drama Juvana berkisar kehidupan beberapa remaja yang terjerat dengan kesilapan lalu dan disumbatkan ke sekolah khas .Pelbagai konflik dan masalah berlaku sesama mereka ,masing – masing sebenarnya menyembunyikan seribu satu kisah peribadi yang menjurus mereka hingga gagal dalam percaturan hidup .


Drama Juvana tidak terlepas daripada persepsi kolot segelintir manusia ,yang beranggapan bahawa drama ini bagai menyebarkan perkara yang negatif semata – mata .Semuanya kerana kisah remaja yang terjerat dengan seribu satu masalah sosial sehingga dicampakkan di sebuah institusi khas .Aksi ganas yang ditonjolkan menimbulkan rasa kurang senang pihak – pihak berkaitan .Don’t judge the book ,by it cover .Maka ,sebelum tamatnya drama berepisod ini ,anda – anda yang belum mengetahui jalan ceritanya ,diseru menyaksikan dan membanggai hasil titk peluh anak Malaysia . Yeaaaah baby .Jangan pandai berkata – kata ,sebelum melihatnya dengan mata kepala sendiri .Okaaaaay baby ? * ayat kak ogy .





 . mesyuarat poligami .

13 comments:

omar said...

wahhh, sape ni ?

nadiah jahari said...

sape - sape saje ;)

farasakura said...

ngeee takpenah tgok lagi...heee

singgah dr blog abg ben :)

Nabila Hamdan said...

ZAHIRIL! :)

LUNA LANUN said...

singgah dr blog Ben Ashaari...

Jom sertai giveaway ini:

1. KEYCHAIN GIVEAWAY BY LUNA LANUN

Entri terbaru:

1. NOTIS!!! Cuti Umum!!!
2. 7 Batang Sorang... Gulpppp!!!
3. Rasa Macam Kat Crime Lab CSI Lak... Huhuhu...

Cik Suheela said...

saya suka citer juvana...layannnn :)

Rizwan Ewan said...

hye?? done follow! follow me back! http://rizwanewan.blogspot.com/

mas saari said...

singgah sini dan follow blog comel awak!

mas pun suka cite juvana ni..

Haris Kaito said...

dari blog abg ben ashaari.tahniah sbb jadi blog pilihan abg ben...sy bila lah pulak...he3...

JOM TERJAH SINI!!

sue perbs.. said...

sy pun suke sngt citer ni... btw, follow dri blog bro ben

Elih Japahar said...

Tahniah!...blog pilihan BA :) melawat blog ini dengan penuh makne ehehehe...hapi blogging

nadiah jahari said...

dear ,
terima kasih sb sudi menyinggah (:


nabila .
kecooooh .jumpa dekat scol ;)

Muhammad Khairul Fahmi said...

fahmi singgah sini =)

Post a Comment