Monday, October 17, 2011

Rush A New Relationship ?

Assalamualaikum wbt .




Gerak gempur Pengajian Perniagaan sudah berlalu .


Tajuk macam besst gilaaaa kan ?Memang best pun .Aku dapat idea ni pun dari kawan kepada kawan - kawan aku .Okay ,back to topic . .  Perlu tak kita rush untuk dapat pengganti baru (gf / bf) ? ? ?


In my opinion ,seeloknya lepas kita break off kasi relax lah itu punya hati .Kasi pantang sedikit macam itu orang lepas bersalin (mengarut) .Takde angin takde ribut ,after 1months dah jumpa gf / bf baru .Lagi handsome and cantik dari sebelum  ni .OOooo .Tapi kalau dah jodoh namanya ,pandang sekali terus angau apaaaa boleh buat .Kan - kan ?


Bagi aku ,better kita kenal hati budi dahulu .Takut - takut terkena buat kali kedua ,sapa tahukan ;) Learn from mistakes ,bak kata opah aku Muahhaha .Lepas dah kenal lama and masing - masing serasi bersama ,barulah decide nak jalinkan hubungan dengan serius atau tidak .


TAK LARI GUNUNG DI KEJAR ,jodoh pertemuan di tangan Tuhan .Tapi jangan ambil ayat ni bulat - bulat ,kasi ringan itu badan dan b'berusaha sedikit untuk mencari .Untuk pengetahuan ,DIA takkan datang bergolek - golek mencari anda (:


In short ,TAKE TIME AND DON'T RUSH .Ikut jea rentak Hip Hop .Dalam percintaan ni ,ada  jodoh ada ,kalau takde nak buat macam mana .Teruskan mencari kerana Allah telah menjadikan setiap umat - umatnya hidup berpasangan .


Kesinambungan pst lepas Muahaha :D

No comments:

Post a Comment