Wednesday, January 25, 2012

Awkward Moment

Assalamualaikum.


Hai there?


Nyummm~~

Pernahkah anda berasa awkward apabila membuat sesuatu yang tidak pernah anda buat?

Let say,anda dah lama sangat tinggal di asrama,tetiba pulak kena duduk rumah dengan family.What do you feel?Yela,masa tinggal di asrama what you wear,what you do,what you eat,who was your girl/boyf takde sesiapa tahu melainkan your friends.Susah senang,suka duka,pahit manis masam tawar semuanya kita share dengan kawan.But one things yang tak boleh dikongsi that is kalau takde duit baru terkedek-kedek call mak abah mintak duit kan-kan?Macam aku,seriously aku rasa agak awkward apabila tinggal di rumah(masa mula-mula).Buka mata takde kawan di sisi,takde kawan nak borak,takde kawan nak mandi sama,takde kawan nak buat kerja panjat pagar,takde kawan nak-itu-nak-ini.It’s quite boring.Ape boleh buat,zaman sekolah sudah berlalu pergi.Sobsss bapak sedih.Aku nak sekolah balik!Uwaaaaarrr.

As anak dara,for sure kita kena pandai masak right?Yang ni satu hal yang bukan sahaja aku laluinya malahan anak-anak dara lain(kalau iyeaa sila senyum).Can you imagine,anda berada di dapur untuk memasak ikan siakap tujuh rasa for your boyfriend.What do you feel?Aku rasa nak terjun parit cari shark jea HAHAHA.Aku rasa,anak dara sekarang dah pakar dalam bab masak memasak.Walaupun masak yang simple-simple,at least boleh memasak dan selebihnya dia akan mempelajarinya dari semasa ke semasa.Buktinya Dr.Chef Ezani Farhana,our Masterchef Malaysia session one(chef ezani).Actually,ramai lagi yang boleh kita jadikan contoh dalam masakan ni,tapi I’m so lame tak tahu nama depaa Muahaha.

Did you remember that my entry : SINGLE IS ROCK?Bukan rock yang rambut panjang,muka comot-momot,terloncat-loncat.Bukan itu.I means rock is kita boleh buat semuanya tanpa perlu berasa control macho/ayu(think positive guys).Anda tidak perlu 24hours texting with your buah hati,tidak perlu ikat perut nak beli Lamborghini for your buah hati,tidak perlu menjaga hati your buah hati,tidak perlu macam-macam lagi lah.Yang anda tahu hanyalah having fun with kehidupan.Takde angin takde ribut,suddenly anda mempunyai buah hati after a few years anda memegang status single rock.Sedikit sebanyak,ia membuatkan anda berasa awkward bukan?Mana tidaknya,dulu kemain happy anda kesana kemari tanpa buah hati and sekarang kemain happy kesana kemari berkepit-kepitan.If you ask me,surely I’m awkward,lebih-lebih lagi kalau aku sedang bersama kawan-kawan and dia pun turut berada di situ.So,berkawan biar seribu,berkasih hanya seorang(not related langsung).

Your girlf/boyf mengajak anda makan malam di rumahnya bersama family dia.Damn!Seriously,I directly say no thanks,maybe next time okay dear?It’s not awkward anymore,but it’s scary.Nak bajet-bajet ayu,silap-silap boleh jadi kayu nanti.So,sesiapa yang pernah merasainya,sila berkongsi rasa denganku???HAHAHA.


My sister and mokcek at Satay Hut.


Apa yang boleh aku katakan di sini,awkwardness makes me looks funny.Sometimes,aku suka dengan keadaan itu dan sebaliknya.If you’ve have cerita awkward,you can dial my number : 013 opss you can just drop your comment below.





Pssst : Orang melayu takut nak guna English sebab salah sikit kena basuh sampai orang tu down penyek sampai lantai bumi.





6 comments:

lia kamalia said...

panjang gilaaa woii entry !! hehe NICE

Nadiah Jahari said...

Kalau boleh nak panjang lagi.Thanks (:

nuruashia ♥ said...

sat2...dlm gmbr last tu..mne satu kmu syg?? ohooo

hafrizzul hafiz said...

wow panjang nye entry mu wahai kawanku..
tersenyum jap :)

Nadiah Jahari said...

Kak Nuru : Yg muka besar tu kita lah (:

Nadiah Jahari said...

Hafiz : Okay,senyumlah ((:

Post a Comment